Status - Sykkelritt 4. mars

Postet av Sørum IL den 27. Feb 2017

Status sykkelritt 4. mars

Status 2. mars

Rittet går som planlagt. Forholdene ute i løypa er helt ok. Faktisk overraskende bra. Traseen ble planert da snøen kom sist helg og deretter ble snøen neste borte pga regn og mildvær. Snøen som ble igjen frøs til og det er nå en fast såle rundt hele traseen. Stedvis er det bart, andre steder litt snø som er frosset til. Piggdekk er nok å anbefale.
Vel en kilometer går på vei. Den er bar.
Størsteparten av løypa er skiltet og merket og resten tas i morgen formiddag.
Det trues med litt snøfall, men en kan ikke se at dette vil få negative konsekvenser for løypa.
Velkommen til vinteritt i Sørum!

2017.03.02 Løyeansvarlig

Status 1. mars

Løypetraseen følges nøye med tanke på om en skal slådde den. Den er heller ikke verst slik den fremstår nå og eventuell slådding må ses i sammenheng med temperaturutsiktene. Nå ser det ut til at det blir kaldere kommende natt (ned mot 5 kalde) og det vil gjøre underverker med tanke på fastere underlag.

Utover dagen vil en derfor vurdere event slådding . Er yr.no noenlunde å stole på så skal vi få en en fast, sykkelvennlig trasè til lørdag.
Traseen blir prøvesyklet senere i dag og også kommende dager frem til rittet.
Ny oppdatering følger.

2017.03.01 Løypeansvarlig

Status 28. februar

Mer om forholdene: Går det slik som yr.no sier skal dette gå bra. Fra onsdag syker temperaturen og da må vi finne rett tidspunkt og rett redskap for å kjøre til løypa slik at den blir fast, men ikke glatt. Kulda vil da sette den og lørdag formiddag fremstår den slik vi ønsker. Joda, dette tegner bra. Ytterligere info vil komme.

2017.02.28 Løypeansvarlig

Status 27. februar

Det er få dager igjen til rittet og det er mye vær for tiden. Snøen som kom i helga ble prøvd pakket med mange slags redskap, men den var vanskelig å komprimere. Vi fikk imidlertid slettet hele traseen og den fremstod etterpå som ganske slett og sykkelvennlig, men altså noe løs der det var mest snø.

Nå er situasjonen en helt annen, - mildvær og regn har feid innover Østlandet og dette gjør at snøen blir våt og synker sammen.

Nå avventer vi litt, trolig til onsdag. Da synker temperaturen og da gjelder å finne rett tidspunkt og rett redskap for å kjøre gjennom traseen.

Vi skal ikke slette den slik at den vil bli glatt når den fryser til, men finne en måte å få den passe grov å sykle i. Slik yr.no varsler nå, ser dette ut til å skulle gå greit. Mer info vil følge.

Vi tar i alle fall sikte på tilby ei god løype til rittet førstkommende lørdag. Vel møtt!

2017.02.27 Løypeansvarlig




Årsmøte 2016

Postet av Sørum IL den 26. Feb 2017

itasjon til årsmøte i Sørum idrettslag for sesongen 2016

Sørum IL inviterer til årsmøtet for sesongen 2016 - mandag 27. mars kl 1900 i Foreningshuset i Lørenfallet.

Se agendaen for mer informasjon. Forslag til styret må være mottatt innen 9. mars. Forslag sendes til idrettslag@sorumil.no

Vi ønsker alle engasjert og interesserte i idrettslaget velkommen til å delta på årsmøtet. Vi håper på stor interesse og stor deltagelse. Vel møtt!

Oversikt over gruppenes årsmøter:

GruppeDatoKlStede-post
Allidrett/FriidrettTirsdag
14.03.2017
19:00Meierigaardenallidrett@sorumil.no
SASTirsdag
14.03.2017
19:00Klubbhusetsas@sorumil.no
SykkelOnsdag
15.03.2017
20:00Klubbhusetsykkel@sorumil.no
SkiMandag
20.03.2017
19:30Klubbhusetski@sorumil.no
FotballTirsdag
21.03.2017
19:30Klubbhusetfotball@sorumil.no
HovedstyretMandag
27.03.2017
19:00Foreningshusetidrettslag@sorumil.no



Ny KM medalje til Ole-Martin E. Sandness

Postet av Sørum IL den 26. Feb 2017

Ole-Martin tok sølv på KM langdistanse i Asker søndag. En god tid ble det også i den tøffe rundløypa som ble gått 7 ganger, kun 3 sekunder bak vinneren i klassen.

Her er resultatene



Sterk 3. plass i Hafjell skimarathon lørdag

Postet av Sørum IL den 26. Feb 2017

Ole Tobias Utne Bjerke gikk inn til en meget sterk 3. plass i klassen 17-20 år på helmarathon klassisk distanse på lørdag. Totalt på denne distansen av alle menn kom han på en 14 plass av nesten 300 startende. Vi gratulerer! her er resultatene



Vinterritt - terrengsykkel 2017

Postet av Sørum IL den 15. Feb 2017

VINTERRITT – TERRENGSYKKEL

Sørum idrettslag prøver seg nå med noe nytt – vinterritt i terrenget. Lørdag 4. mars.

Det har vært lite snø i Sørum de senere årene og det er det også i år. Vi har derfor måttet avlyse Stomperudrennet mange ganger i samme periode, så også i år. For å gi et konkurransetilbud også på vinters tid vil vi nå prøve med vinterritt.

Vinterrittet går i samme løypeområde som Stomperudrennet og Stomperudrittet i september.Kvinner og menn kan velge mellom 21 km og 14 km turklasser og for ungdomsklassene er det 14 km.

Løypa kan sykles uten fatbike, det vil si med vanlige terrengdekk.

Start alle klasser kl. 11.00.

Siden det er første gang vi arrangerer vinterritt, ser vi på det som et testritt. Samtlige deltakere vil derfor få utlevert evalueringsskjema med noen enkle spørsmål om hvordan de likte løypa etc. Vi ønsker at flest mulig svarer på dette skjema, slik at kursen eventuelt kan korrigeres for fremtidige ritt.

Påmelding på EQ Timing er åpnet og vil være åpen til kl. 23.59 fredag 3.3.

Se artikkel som er lagt ut på https://www.terrengsykkel.no/Telex/Stomperud-debut...




Stomperudrennet 2017 - AVLYST

Postet av Sørum IL den 15. Feb 2017

Stomperudrennet 2017
Så er det avgjort - Det blir ikke noe Stomperudrenn i 2017.

Rennet er terminfestet til lørdag 18. februar. Det har kommet noen få cm med snø nå i helga, men langt fra nok til å kunne kjøre løyper og lage turrenn i Sørum - dessverre!

Langtidsvarselet inneholder heller ikke noe snøvarsel for Sørum.

Det er i dag slåddet noe i lysløypa og det kan tenkes det kan bli mulig å gå på ski der til uka. Vi viser heller til vårt nye tiltak på sykkel i terrenget - Vinterritt på sykkel vil bli arrangert fra Sørum skole lørdag 4. mars. Dette vil gå enten det er snø eller ikke. Løypa vil gå i en del av sommertraseen på sykkel og vil bli kunngjort om ikke lenge.




Hestvik tildelt frivillighetspris

Postet av Sørum IL den 7. Feb 2017

SØRUM KOMMUNES FRIVILLIGHETSPRIS

I går fikk vår eminente løypesjef gjennom mange år – Leif Hestvik – kommunens frivillighetspris.
Ordføreren delte ut prisen på Sørum Festivalens siste konsert – Jazzkonserten på Festiviteten. Til grunn for prisen la ordføreren spesielt vekt på Leif sin mangeårige innsats for å lage turløyper i Sørum. Hun nevnte blant annet hans innsats for merking og utbedring av turløyper i Sørum og som iherdig dugnadssjef ved opparbeidelse av den nye turløypa som ble åpnet i Egneråsen i januar.
Og når snøen kom satt han på skuteren seint og tidlig for å kjøre løyper for turfolket. Han organiserte også kjøringen for de andre kjørerne slik at løypenettet skulle være best mulig til enhver tid.


Sørum IL gratulerer så mye med prisen.