NM Terreng Maraton Stomperudrittet

Stomperudrittet arrangeres i 2019 for åttende gang. Det er start og mål på Sørum skole. Dette er et folkelig arrangement, sentralt beliggende på Østlandsområdet, ca. 35 min. fra Oslo og 20 min. fra Gardermoen.

Elsker du Terreng, eller har du lyst til å teste terrenget, så er dette sykkelrittet nettopp for deg!

I tillegg arrangerer vi et Tur-ritt som alle kan delta på, 21 km. For den yngre garde arrangeres det Stomperudritt for juniorer, barn og knøtter.

Vi ønsker å ha med alle på sykkeldagen og har derfor et tilbud for alle i alle aldre!

PREMIERING
Det er premiering med 1/3 premiering i alle klasser. Alle klassevinnerne får premie.

HVORDAN KOMMER JEG TIL SØRUM SKOLE
Følg E6 enten nord fra Oslo og Skedsmo eller sør fra Jessheim og Kløfta, ta av E6 ved Frogner i Akershus og følg Rv. 171 rett frem i 13 km.

LITT OM STOMPERUDRITTET
Nytt av året er at vi har fått innvilget seeding status til Birken.

75% av løypa går på stier i skog og utmark i flotte omgivelser, resten av løypa går på grusveier og litt asfalt.  Det er en teknisk morsom løype og tilbakemeldingene fra deltakerne har alltid vært meget positiv!  I år er løypa lagt litt om, som gjør at det blir mere terreng enn tidligere, men desto mere artig og absolutt overkommelig!

Stomperudrittet er i år 31 km. med en stigning på 650 HM.

Endringene for de som har syklet tidligere; Bæregsrunden er kuttet ut mot at man ganske raskt kommer inn i løypenettet i Lørenfallet. Deretter går ferden mot kjente trakter i Egneråsen og Julton åsen.

TRAFIKKREGLER/ SKILTING
Når det gjelder den delen av løypa som går på vei eller krysser vei, så er det skiltet godt for billistene og vi har utdannede løypevakter som kan dirigere trafikk ved kryssing av vei. Men ellers er det vanlige trafikkregler som gjelder.

Mye av traseen går i terreng og her er det godt merket med skilting, bånd og piler som illustrerer bratte utforkjøringer eller krappe svinger.

HVOR OG NÅR HENTER DU STARTNUMMER
Sekretariatet åpner kl. 07:30 denne dagen og startnummer kan hentes ut fortløpende.

NÅR STARTER RITTET
Rittet startet kl. 10:00 for samtlige, juniorer starter kl. Barnas Stomperudritt starter kl.

PARKERING
Det vil være parkeringsplasser i nærheten av skolens område – det er skiltet. Vi vil også benytte P-plasser i Lørenfallet sentrum denne dagen.

DRIKKESTASJONER
Det er drikkestasjoner i løypa.

GARDEROBE
Det er garderober på skolen som kan benyttes.

Levert av IdrettenOnline