Tilbake til NM

OM STOMPERUDRITTET

Stomperudrittet arrangeres i 2019 for åttende gang. Det er start og mål på Sørum skole. Dette er et folkelig arrangement for store og små.

Sørum er sentralt beliggende på Østlandsområdet, ca. 35 min. fra Oslo og 20 min. fra Gardermoen.

Elsker du skog og mark, eller har du lyst til å teste terrenget, så er dette sykkelrittet nettopp for deg!

75% av løypa går på stier i skog og utmark i flotte omgivelser, resten av løypa går på grusveier og litt asfalt. Det er en teknisk morsom løype og tilbakemeldingene fra deltakerne har alltid vært meget positiv! I år er løypa lagt litt om, dette gjør at det blir mere terreng enn tidligere, men desto mere artig og absolutt overkommelig!

Endringene for de som har syklet tidligere: Bæregsrunden er kuttet ut mot at man ganske raskt kommer inn i løypenettet i Lørenfallet. Deretter går ferden opp i Egneråsen der vi har lagt inn ett langt nytt stiparti og så videre til stien over Jultonåsen som er fantastisk morsom.

Stomperudrittet er i år 31 km med en stigning på 650 HM.

I tillegg til selve Stomperudrittet arrangerer vi NM Terreng Maraton.

NM Menn senior sykler 91 km. Kvinner senior sykler 63 km.

I NM for masterklassene sykler menn 63 km og kvinner 49 km.

Nytt av året er at vi har fått innvilget seeding status til Birken. Dette gjelder selve Stomperudrittet på 31 km og de første 31 km for NM deltakerne, som på denne strekningen sykler samme løype.

I tillegg arrangerer vi et Tur-ritt som alle kan delta på, 20 km. Denne løypa går mye på grusveier. Her kan du også delta med el-sykkel. For den yngre garde arrangeres det Stomperudritt for juniorer, barn og knøtter.

Vi ønsker å ha med alle på sykkeldagen og har derfor et tilbud for alle i alle aldre!

TRAFIKKREGLER/ SKILTING

Når det gjelder den delen av løypa som går på vei eller krysser vei, så er det skiltet godt for bilistene og vi har utdannede løypevakter som kan dirigere trafikk ved kryssing av vei. Men ellers er det vanlige trafikkregler som gjelder.

Mye av traseen går i terreng og her er det godt merket med skilting, bånd og piler som illustrerer bratte utforkjøringer eller krappe svinger.
 

HVORDAN KOMMER JEG TIL SØRUM SKOLE

Adressen til Sørum skole er: Bingenveien 4, 1923 Sørum. Følg E6 enten nordover fra Oslo og Skedsmo eller sørover fra Jessheim og Kløfta, ta av E6 ved Frogner i Akershus og følg Rv. 171 mot Sørumsand rett frem i 13 km.
 

PREMIERING

Det er 1/3 premiering i alle klasser. I tillegg er det uttrekkspremier. I ungdomsklassene er det premier til alle. Medaljer og Stomperudpølse til alle barna.

Premieutdeling for Stomperudrittet er beregnet til kl.12:15 og premieutdeling for NM er beregnet til kl.17:00.

HVOR OG NÅR HENTER DU STARTNUMMER

Sekretariatet åpner kl.08:00 denne dagen og startnummer kan hentes ut fortløpende.
 

NÅR STARTER RITTET

Stomperudrittet 31 km starter kl.10:00. Trimklasse 20 km og Barnas Stomperudritt starter kl.10:05. Barnas Stomperudritt Knøtteklasse starter kl.10:15. NM senior starter kl.12:00 og NM Masterklasser starter kl.12:05.

PARKERING

Det vil være parkeringsplasser i nærheten av skolens område – det er skiltet og det er parkeringsvakter. Vi vil også benytte P-plasser i Lørenfallet sentrum denne dagen. Parkering koster kr. 50,- og inkluderer program.
 

DRIKKESTASJONER

Det er drikkestasjoner i løypa og etter målgang.
 

GARDEROBE

Det er garderober på skolen.
 

KAFETERIA

Det er kafeteria med salg av vafler, Stomperudpølse mm. på skolens område.


PASSERINGSTIDER FOR NM DELTAKERE

NM deltakerne vil passere skoleområdet 2 ganger før de går i mål. Dette vil være mellom ca kl.13:20 og kl.15:10.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON OM KLASSEINNDELING, STARTKONTINGENT ETC – SE INNBYDELSER.

SE OGSÅ FORTLØPENDE OPPDATERINGER OM LØYPA ETC. PÅ: https://www.facebook.com/Stomperudrittet