Status - Sykkelritt 4. mars

Postet av Sørum IL den 27. Feb 2017

Status sykkelritt 4. mars

Status 2. mars

Rittet går som planlagt. Forholdene ute i løypa er helt ok. Faktisk overraskende bra. Traseen ble planert da snøen kom sist helg og deretter ble snøen neste borte pga regn og mildvær. Snøen som ble igjen frøs til og det er nå en fast såle rundt hele traseen. Stedvis er det bart, andre steder litt snø som er frosset til. Piggdekk er nok å anbefale.
Vel en kilometer går på vei. Den er bar.
Størsteparten av løypa er skiltet og merket og resten tas i morgen formiddag.
Det trues med litt snøfall, men en kan ikke se at dette vil få negative konsekvenser for løypa.
Velkommen til vinteritt i Sørum!

2017.03.02 Løyeansvarlig

Status 1. mars

Løypetraseen følges nøye med tanke på om en skal slådde den. Den er heller ikke verst slik den fremstår nå og eventuell slådding må ses i sammenheng med temperaturutsiktene. Nå ser det ut til at det blir kaldere kommende natt (ned mot 5 kalde) og det vil gjøre underverker med tanke på fastere underlag.

Utover dagen vil en derfor vurdere event slådding . Er yr.no noenlunde å stole på så skal vi få en en fast, sykkelvennlig trasè til lørdag.
Traseen blir prøvesyklet senere i dag og også kommende dager frem til rittet.
Ny oppdatering følger.

2017.03.01 Løypeansvarlig

Status 28. februar

Mer om forholdene: Går det slik som yr.no sier skal dette gå bra. Fra onsdag syker temperaturen og da må vi finne rett tidspunkt og rett redskap for å kjøre til løypa slik at den blir fast, men ikke glatt. Kulda vil da sette den og lørdag formiddag fremstår den slik vi ønsker. Joda, dette tegner bra. Ytterligere info vil komme.

2017.02.28 Løypeansvarlig

Status 27. februar

Det er få dager igjen til rittet og det er mye vær for tiden. Snøen som kom i helga ble prøvd pakket med mange slags redskap, men den var vanskelig å komprimere. Vi fikk imidlertid slettet hele traseen og den fremstod etterpå som ganske slett og sykkelvennlig, men altså noe løs der det var mest snø.

Nå er situasjonen en helt annen, - mildvær og regn har feid innover Østlandet og dette gjør at snøen blir våt og synker sammen.

Nå avventer vi litt, trolig til onsdag. Da synker temperaturen og da gjelder å finne rett tidspunkt og rett redskap for å kjøre gjennom traseen.

Vi skal ikke slette den slik at den vil bli glatt når den fryser til, men finne en måte å få den passe grov å sykle i. Slik yr.no varsler nå, ser dette ut til å skulle gå greit. Mer info vil følge.

Vi tar i alle fall sikte på tilby ei god løype til rittet førstkommende lørdag. Vel møtt!

2017.02.27 LøypeansvarligKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.